O nama

Kabelsko distributivan sustav d.o.o.

Osnovan 1996. godine u Čakovcu zbog potražnje kabelskog emitiranja na području Čakovca, Vukovarska ulica te u općinama Mihovljan, Stahoninec, Nedelišće, Šenkovec, Savska Ves, Pribislavec, Ivanovec i Mačkovec započelo je uvođenje i emitiranje odabranih većeg broja televizijskih i radijskih programa do korisnika.

Kabelska televizija Čakovec

Djelatnost KDS

Djelatnost KDS je prijem i distribucija satelitskih i zemaljskih televizijskih i radijskih programa, održavanje televizijske i radijske opreme i instalacija, proizvodnja televizijskih i radijskih programa, proizvodnja reklamnih televizijskih spotova, svih vrsta propagandnog i dokumentarnog materijala, marketinške usluge, unutarnja trgovina, vanjsko - trgovinski poslovi, izvođenje električnih instalacija slabe i jake struje za potrebe kabelskog distributivnog sustava i računovodstveni, knjigovodstveni i financijski poslovi. Poduzeće ima šest zaposlenika, a direktor je Željko Stunković.

Kabelska televizija

Kabelska televizija je širokopojasni prijenosni sustav koji putem kabela prenosi veći broj televizijskih i radijskih programa do korisnika. Kabelska televizija ima kvalitetan prijam signala neovisno o vremenskim i drugim utjecajima. Izgradnjom suvremene kabelske infrastrukture i sveopćom digitalizacijom, kabelska televizija prestaje biti namijenjena samo za distribuciju TV i radio signala, već postaje jedna od vodećih i najsuvremenijih telekomunikacijskih mreža za prijenos multimedije i prijenosa podataka.

Kabelska televizija pojavila se u Hrvatskoj kasno, tek početkom 1980-ih godina u Zagrebu (Dugave). Do tada su pojedine zgrade ili ulice imale privatne kabelske sustave, regulirane na dobrovoljnoj bazi. Stanje se radikalno mijenja početkom 21. stoljeća, kad telekom operateri ulaze na tržište IP televizije, te dotadašnji pružatelji usluga često samo kabelske televizije da bi opstali počinju pružati i usluge kabelskog interneta. U Hrvatskoj je 2002. godine bilo 25 kabelskih sustava s koncesijom, krajem 2011. godine HAKOM iznosi podatak da 9,61% kućanstava u Hrvatskoj gleda kabelsku televiziju, u veljači 2013. postoji 46 operatora "Usluga prijenosa slike, govora i zvuka putem elektroničkih komunikacijskih mreža (što isključuje usluge radiodifuzije)", no realni broj je manji jer treba isključiti slučajeve dva operatora registrirana na istoj adresi.

Kabelska televizija Čakovec

parallax background

Želite Kabelsku televiziju u Vašem domu?

Kontaktirajte nas na broj 040 313 012 ili ispunite kontakt formu.